Пампорово в подготовка да стартира зимния сезон

Пампорово в подготовка да стартира зимния сезон

Пампорово е в подготовка да стартира зимния сезон с нов четириседалков лифт и със силен спортен календар

Подготовката за новия зимен сезон в Пампорово върви усилено. Зимният сезон наближава и ние сме в пълна готовност да го открием с много подобрения и новости, които ви очакват в ски зона Пампорово. Официалното откриване на сезона в Пампорово все още не е обявено официално като дата. За да бъдем коректни към всички клиенти, колеги и приятели на Пампорово изчакваме метеорологичните условия да бъдат достатъчно добри за подготовка на ски зоната и след това ще можем да обявим конкретна дата за откриване. Очаквайте повече информация съвсем скоро.

Това, което можем да гарантираме със сигурност е, че ще се погрижим отново за доброто настроение на всички в деня на откриване на сезона. Програмата за най-големия празник отново ще бъде изпълнена с атрактивни музикални представления, забавни игри за малки и големи и специални награди от спонсорите. Очакват се голям брой приятели на курорта, медии и партньори от съседните държави – Турция, Сърбия и Гърция. За публиката в Пампорово отново сме се погрижили с атрактивни забавления през целия ден – DJ парти от сутрин до вечер, зимен фест с топли напитки и атрактивни състезания от спонсорите, забавни игри и томбола с награди.

Запазват се цените на лифт картите и билетите за новия зимен сезон, както миналогодишните – цена за еднодневна лифт карта 53 лева за възрастен и 32 лева за деца (7-11,99). По традиция в началото на сезона ще обявим преференциални атрактивни и по-ниски цени за ползване на лифтовите съоръжения, от които може да се възползват най-нетърпеливите любители на зимните спортове.

Курортът запазва социалната си политика и към ученическите групи и децата, като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите.

Опитваме се да надградим всичко, което през последните четири години сме създали.

Пампорово АД инвестира в подобрение на ски зоната, като за новия зимен сезон туристите ще могат да се радват на:

Най-голямата новост в Пампорово е влизането в експлоатация на новия 4-седалков лифт „Арх. Петър Петров“, който замени стар влек „Двата моста“ в местността Малина. “Пампорово” АД инвестира в подмяната на съществуващ стационарен ски влек още през 2013 година със строителство и монтиране на нов 4-седалков лифт в местността “Двата Моста”, който през 2015-та влиза в експлоатация и ще обслужва черната писта №3 или общо 80% от ски пистите. Новият лифт ще облекчи туристопотока в ски зоната и ще бъде предпочитан от много туристи. Новият лифт е с дължина 1300 метра, денивелация 377 метра и капацитет 2000 човека на час.

В ски зоната вече са поставени нови указателни табели на пистите за улеснение на туристите, които съдържат информация за денивелация на писти, лифтови съоръжения, които обслужват съответните писти и актуална информация за пистата и съоръженията.

За сезон зима 2015/2016 Пампорово закупи две нови снего-утъпкващи машини – Pisten Bully 600 с лебедка и Prinoth Beast. С тях курорта вече разполага с 3 от най-модерните машини за снего-утъпкване в момента в света.

Традиционно както всяка година, Пампорово АД инвестира и в увеличение броя на оръдията за изкуствено заснежаване на пистата, с което те наброяват вече 200. Това ще осигури още по-добра и плътна снежна покривка, обезпечавайки със сняг 90% от пистите в курорта.

Направена и последната актуализация на пропускателната система Axess с най-новия софтуер и настройки.

Съществуващият от три сезона фън парк, ще продължи да развива третата си линия за начинаещи. Зоната е обособена на южните писти и известна като ‘Learn to ride zone’. На обособен плац се провеждат обучение на всички желаещи да карат сноуборд или да усъвършенстват уменията си. Зоната е с различна степен на наклона, така че да се правят различни учебни линии и зона с уреди. На разположение са ски и сноуборд инструктори от Фънпарка, които ще дават безплатни съвети и обучение на всички желаещи.

Подобрена е пътната инфраструктура в отсечката Пампорово – Смолян, която подобрява общата пътна инфраструктура в региона.

Богат спортен календар – разнообразен и атрактивен, който дава възможност на всички посетители в курорта да се радват на спортните надпревари и културни събития.

Най-очакваното състезание – FIS Европейска купа за жени ще се проведе в Пампорово през месец февруари 2016-та. За пореден път курорта ще домакинства състезание от подобен ранг, като ще посрещне дамите в два слалома на 9 и 10 февруари 2016.

Пампорово кандидатства и за домакин на световния шампионат по ски за журналисти през месец февруари 2016, както и за държавния шампионат на журналистите за 2016-та.

През март 2016 Пампорово отново ще бъде домакин на „Pamporovo Freestyle Week 7”, като ще приеме Световния сноуборд тур с най-престижния ранг 5 звезди на ТТР. Състезанието се утвърди като най-голямото състезание от своя ранг в Европа и ежегодно привлича многобройни състезатели и публика, както се надяваме да бъде така и през идния зимен сезон.

Едно от най-големите постижения на Пампорово съвместно със сдружение „Българско ски училище“ бе представянето на България на международен конгрес на ски учителите от цял свят и спечелването на домакинство за страната ни на ИНТЕСКИ КОНГРЕС през месец март 2019-та година. Това бе третата кандидатура на България, като в предишни години страната ни е участвала с друг български зимен курорт, но домакинството се печели именно от Пампорово след дългогодишно положени усилия на ски учителите от БСУ, българския демо тим и екипа на Пампорово АД в борба със световноизвестните зимни курорти Леви (Финландия) и Сочи (Русия). Конгресът е известен като малката олимпиада, като се очаква да участват представители от над 30 страни в рамките на една седмица. Състезанието има за цел популяризиране на снежните спортове, обучението и развиването на зимния туризъм, както и достиженията в технологиите и в ски екипировката. Едно истинско постижение за България, която до момента не е печелила състезание от подобен ранг. И така, през 2019-та, Интерски конгрес за първи път на Балканския полуостров – в Пампорово.

Благодарение на рекламната кампания и положените усилия в промотиране на дестинация Пампорово, след изтичане на ранни записвания, курортът отчита 5% ръст на резервациите за предстоящите празници. Записванията продължават, като към момента средната заетост в курорта за сезона е около 60-70%. Очакват се както организирани, така и индивидуални туристи от Гърция, Турция, Сърбия, Холандия, Великобритания, Румъния, Македония, Молдова и разбира се традиционно силния и приоритетен пазар за Пампорово – Българският. Записванията за сезона вървят с добри темпове. Към настоящия момент приблизително 70% от хотелите в курорта са резервирани за празничните дни – около Нова година, както и пиковите ваканции за турски пазар (края на януари-началото на февруари), сръбската ваканция (първа и втора седмица на януари), както и по време на ученическите ваканции в България и предстоящи международни състезания (първата половина на февруари).

Вирни се горе