Пампорово ще е домакин на три значими събития през октомври

Пампорово ще е домакин на три значими събития през октомври

В периода от 9 до 12 октомври хотел „Орловец“ в Пампорово ще бъде домакин на деветата годишна конференция на водата под надслов „Физика, химия и биология на водата“. Световната конференцията е средище на научни умове от цял свят, които презентират технологии и научни разработки, свързани със структурата и свойствата на водата. Основен организатор на събитието е фондация DST и ще се проведе под егидата на Български съюз по балнеология и спа туризъм (BUBSPA) и със съдействието на „Пампорово“ АД и Технически университет София. Фондация DST е нестопанска, благотворителна организация, която насърчава научни иновации на международните пазари. На конференцията учените от фондацията ще презентират един от най-перспективните им проекти наречен “Емисия”, който представлява технология на трансфер на информационни копия на биологично активни вещества от разстояние с помощта на интернет технологии. Целта на проекта е осигуряване на възможност за всеки човек да използва нова средство за защита на организма, без химическата формула на фармацевтични продукти и съответно без странични ефекти и противопоказания. IC Medicals вече прилагат използване на т.нар. информационните копия в здравеопазването. Лектори ще бъдат учени от няколко континента, носители на престижни награди и на много международни отличия в областта на медицината, физиката и химията. Главен организатор на конференцията от Американска страна е професор Джералд Полак, който е учредител и главен редактор на научно списание „Вода“ и е признат като един от световните лидери в областта на науката и техниката. Проф. Полак поддържа активен лаборатория в Сиатъл, носител е на редица престижни награди в областта на науката и е автор на няколко книги, посветени на различни теми, включително за водата, клетъчната биология и мускулна контракция. България и Пампорово са избрани за домакини на световното събитие заради красивата природа, богатството от минерални извори и широкия спектър от лечебни свойства на минералната вода за здравето на човека.

Актуалността на темата за свойства на водата като естествен антиоксидант и имуностимулатор за човешкия организъм, нейното зареждане и използването й като средство за лечение, в последните години предизвиква все по-голям обществен интерес. Вече са известни променливите свойства на водата в зависимост от външните влияния и способността й да играе ролята на проводник на специфични въздействия подобни на влиянието от самия източник. С оглед на перспективите за използване на тези свойства на водата е създаден международен екип от учени и лекари с цел продължаване на изследванията. Лекарите са провели хиляди тествания и клинични наблюдения на пациенти, приемащи вода със свойства на лекарствени препарати и те показват висока ефикасност и безопасност в сравнение с химическите аналози. Направените изследвания показват, че способността на водата да възприема свръхслабо въздействие и след това да оказва лечебен ефект е пряко свързана с минералния й състав. Минералната вода от източниците в България има уникален състав, а оттам и свойства, което спомага за постигане на максимален лечебен ефект. С напредването на информационните и комуникационните технологии в днешно време стана възможно този метод на профилактика и лечение на заболяванията да стане лесен и достъпен за всеки. Конференцията „Физика, химия и биология на водото“ е ежегодното средище, на което се обсъждат, споделят и демонстрират най-новите открития за водата с научна и практическа насоченост. Домакинството на България и в частност на Пампорво на световно събитие от подобен ранг е изключително престижно и отговорно събитие, за чиято безупречна организация гарантират домакините на конференцията. Повече информация за събитието можете да намерите на http://www.waterconf.org/

Следващото интересно събитие, което ще се проведе в курорта веднага след конференцията е годишна кръгла маса на BUBSPA – Български съюз по балнеология и спа туризъм – на 15-ти Октомври в зала „Скай“ на хотел „Орловец“, Пампорово. Основната тема, която ще бъде дискутирана при отворени врати е „България център на здравето“.

За трета поредна година курорт Пампорово ще бъде домакин на Туристическа борса „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“. В периода от 15-ти до 18-ти октомври организаторите от „Пампорово“ АД и Регионална туристическа асоциация „Родопи“ с подкрепата на общините Смолян и Чепеларе са подготвили наситена програма както за участниците, така и за публиката. Официалното откриванена борсата ще бъде на 16.10.2014 в 12:30 часа в зала „Перелик“ (поливалентна), хотел „Перелик“, Пампорово.

Вирни се горе