Пампорово приема десетото поредно издание на уникалния „Зимен Байк Дуел“

Пампорово приема десетото поредно издание на уникалния „Зимен Байк Дуел“

Колоездачи ще мерят сили по снежните писти на родопския ни курорт тази събота и неделя

Десетки колоездачи от цяла България са заявили участието си в екстремната снежна байк надпревара на 22-23 февруари в Пампорово. Уникалното събитие се провежда за 10-та поредна година и предизвиква някой от най-добрите колоездачи от страната и чужбина. По традиция състезанието се провежда в дуел формат с пряка елиминация – двама колоездачи се изправят един до друг по специално изградено снежно трасе, а този който пресече пръв финалната линия печели. Спусканията са много зрелищни и атрактивни, а развръзката от всеки „дуел“ е непредсказуема до последния момент.

Трасето за състезанието ще бъде разположено на писта №7 с финал при Туристически център Пампорово. По цялото му протежение от над 1 км ще има изградени всякакви интересни елементи, като скокове, виражи, бабуни и скоростни отсечки. Всеки, който иска да изпробва уменията си на колело в снега също може да се включи в събитието, като се регистрира предварително онлайн на www.conceptcreative.org/wbd

Състезанието е изключително атрактивно и ще може да се наблюдава свободно от публиката, за която ще има специално обособени зони покрай трасето. Програмата започва в събота, 22.02, с тренировка и запознаване с трасето от 14:00 до 16:00. След тренировката и след затварянето на лифтовете за скиорите в курорта, организаторите на събитието канят всички на „Après ski/bike” парти по случай десетата годишнина на събитието от 16:30 пред Туристически център Пампорово. На място ще има много музика и настроение от специално обособения джип на Ред Бул – „Алеко“, както и топли напитки осигурени от организаторите. Неделния ден на 23 февруари ще започне с тренировки от 9:30 до 11:00, в 11:30 ще се проведат квалификациите за време, а в 13:30 ще започнат финалите. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Ред Бул България, Община Смолян и други.

Вирни се горе