Пампорово откри сезона с над 8 000 туристи и нов информационен център

Пампорово откри сезона с над 8 000 туристи и нов информационен център

Успоредно със старта на ски сезона второто издание на “Осми декември – Фестивалът” събира хиляди студенти

Пампорово стартира официално сезон “Зима 2018/2019” . Лифтове и влековете са са безплатни днес, в деня на откриването.Снежни писти и много настроение обещават организаторите на събитието, предаде БНР.

Добре подготвени са пистите, много изненади очакват любителите на планината и зимните спортове, уверяват от ръководството на „Пампорово“ АД. Прави се всичко възможно поетапно да увеличи броят на заснежените и готови за каране писти. Прогнозите за времето през следващата седмица са благоприятни за скиорите и очакванията са съвсем скоро да се кара навсякъде.

Една от новостите от курорта за този сезон е наскоро откритият Туристически център-Пампорово, който посреща туристите още на входа на курорта и им помага с пълна информация за случващото се в района. Най-големият акцент в календара за този зимен сезон ще бъде домакинството на Конгреса на “ИнтерСки” в средата на месец март, когато в Пампорово ще гостуват и ще обменят опит над 1000 от най-добрите ски и сноуборд инструктори от цял свят.

Над 8 000 са туристите в курорта Пампорово за откриването на новия зимен ски сезон, като над 3 000 са празнуващите студенти, уточнява БНР.

Стартът беше даден с диджей-парти, безплатен лифт и паркинг. Интересът е огромен от балканския пазар, съобщават организаторите. За откриването са пристигнали македонци, турци, гърци, много туроператори и журналисти. Курортът откри сезона с 5 готови писти. До 21-ви декември лифтовете ще возят на промоционални цени от 37 лева на ден, а след това цената на дневната карта става 58 лева – с 3 лева по-скъпа от миналата година. До 22-ри декември се планира 80 процента от ски-зоната в курорта да бъде отворена за туристите.

Междувременно в курорта тече второто издание на събитието “Осми декември – Фестивалът”, където в специално изградена парти шатра хиляди студенти от страната празнуват и гледат на живо над 15 от най-актуалните имена на родната музикална сцена.

Вирни се горе