Пампорово – Мечи Чал приема елита на сноуборда в средата на март

Пампорово – Мечи Чал приема елита на сноуборда в средата на март

Състезатели от 3 континента ще бъдат част от Pamporovo Freestyle Open 2017

След кратка пауза, доказано най-голямото и атрактивно фрийстайл събитие в България се завръща с нови сили! Между 13 и 19 март, Pamporovo Freestyle Open 2017 ще предизвика едни от най- големи и популярни имена в сноуборда в много оспорвана надпревара на родна земя.

Осмото издание на събитието е част от European Qualifier Тour и освен за Световния Сноуборд Тур, събитието ще носи точки и за Европейската купа на FIS. Една от другите приятни изненади е, че освен сноуборд, тази година отново ще има и фрийстайл ски състезание, за първи път от няколко години насам, а събитието ще носи точки и за Европейската купа на FIS.

Очаква се много засилено международно участие и едни от най-добрите фристайл състезатели в цял свят да пристигнат в България. До този момент участието си са заявили представители на Америка, Европа и Азия, сред които се открояват имената на Ерик Баушман, Брандън Деивис, които ще пристигнат в Пампорово от Hafjell, Норвегия, директно след участието си в X Games, Финландеца Нути Ниамела, американеца Дилан Томас и други.

Освен състезателната част, която ще може да се гледа на живо и по Българската Национална Телевизия на 13-14 март сноуборд слоупстайл и 17 и 18 ти фристайл ски слоупстайл, организаторите подготвят цяла седмица с различни съпътстващи събития, като първия Banked Slalom в България (15.03.2017 – Ски зона Мечи Чал), различни тематични вечери, богата парти и музикална програма, в които ще могат свободно да се включат всички гости на събитието.

Pamporovo Freestyle Open 2017 се провежда със специалната подкрепата на Пампорово АД, CSIF, Българо Американска Кредитна Банка, Monster Energy, Port Bulgaria West, магазини Контрабанда и други.

Вирни се горе