Инж.Стефан Стайков:"Състоянието на пътната мрежа в областния град е критично"

Инж.Стефан Стайков:"Състоянието на пътната мрежа в областния град е критично"

Състоянието на пътната мрежа в областния град е критично, смята областният управител инж. Стефан Стайков,съобщиха от областната администрация.

На 9-ти февруари, инж. Стайков свика на спешна работна среща ръководителите на институции и фирми, отговорни за снегопочистването и опесъчаването на територията на областта, на която ги призова да координират действията си, с цел преодоляване на тежката зимна ситуация.

Днес инж.Стайков разпореди комисия от експерти на областна администрация да извърши проверка и осъществи контрол на състоянието на пътната мрежа в гр. Смолян за качеството на извършеното снегопочистване. Проверката започна в 15.30 ч. с обход на централната градска част и всички периферни улици в кварталите Устово, Райково, Каптажа Невястата и Средок. Установено бе, че навсякъде по тротоарите има натрупан сняг и в по –голямата си част те са непочистени. Уличните платна са стеснени. В районите на Устово, МБАЛ “Братан Шукеров” надлеза, кръговото движение, VІІ СОУ и квартал Невястата, има участъци с удебелен, силно сбит сняг, с дупки, опасни за движението на моторни превозни средства. Комисията констатира, че по-голямата част от снегопочистващата техника е стара и с не достатъчна мощност за риене на снега. Пътната обстановка днес е допълнително усложнена от падналия през нощта дъжд, който продължава да вали и към момента. Областният управител поддържа непрестанен контакт с органите на МВР, с Гражданска защита и EVN, и следи извършваните мероприятия по отстраняване на затрудненията за движението на моторно-превозни средства, поради интензивното топене на непочистения сняг и затрудненото оттичане на водата.

Инж. Стайков призовава фирмите и гражданите да се отнасят по-отговорно към създалата се усложнена зимна обстановка, като предприемат адекватни мерки за почистване на пространствата около обектите, магазините, офисите и жилищата си.

Вирни се горе