Отново огромни заплати в комисията „Кушлев”

Отново огромни заплати в комисията „Кушлев”

Антикорупционната комисия в НС сезира Върховния административен съд за конфликт на интереси от страна на Стоян Кушлев.

Всички депутати бяха единни в решението си и поискаха премиерът Бойко Борисов да отстрани Кушлев от ръководния пост на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

Припомняме, в края на 2010 година премиерът подписа още един мандат за Кушлев като шеф на комисията.

Според Антикорупционната комисия Кушлев е в конфликт на интереси, защото при назначаването си е участвал в управата на “Царски ловен клуб” и Национална развъдна асоциация по овцевъдство.

Комисията за борба с корупция ще разследва Кушлев и за получени нови данни срещу него, този път за корупция. Той и негови служители получавали космически суми като заплащане. Между 19-20 000 лева за 3-месечие е средното възнаграждение в комиията на Стоян Кушлев. Сигналът за това ще бъде даден и на Сметната палата.

За 2008, 2009 и 2010 година той е взимал средно месечно около 9 000 лв. възнаграждение, затова и депутатите от антикорупционната комисия изразяват съмнения за нарушаване на финансовата дисциплина на поверената му комисия.

Технически сътрудник например получавал 3 000 лв. месечно възнаграждение, а други технически сътрудници в комисията получавали между 500 – 600 лв.

Началник на отдел в комисията, който участвал съвместно с Кушлев в Царския ловен клуб, получавал 5 000 лв. възнаграждение за месец.

И днес Стоян Кушлев не се яви пред депутатите заради влошеното си здравословно състояние, за което е представил болничен лист.

По този повод Валентин Николов, председател на антикорупционната комисия, изнесе интересен факт пред колегите си. На едно от заседанията на комисията, когато Кушлев трябваше да даде обяснения, но отсъстваше заради болест, всъщност е бил на заседание на своята комисия.

На следващия ден пък Кушлев провел делови разговор с американския посланик Джеймс Уорлик.

Явно дефектът на говора му се е оправил, подчерта Николов.

Бойко Великов от БСП предложи и да бъде отнета професорската титла на Стоян Кушлев, тъй се съмнявал в неговата професура.

Премиерът трябва да освободи Кушлев, категоричен бе след заседанието Валентин Николов.

Вирни се горе