Открита процедура по ЗОП се провежда в община Смолян

Открита процедура по ЗОП се провежда в община Смолян

Днес в община Смолян се провежда открита процедура за възлагане на обществена поръчка за строителство по ЗОП за обект: „Подобряване условията за живот в Дом за стари хора в с. Фатово, домовете за възрастни с психични разстройства в селата Ровино и Петково и в Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Звънче” в гр. Смолян”,съобщиха от пресцентъра на общината.

От 20 закупили документи при обявяването на обекта от Оперативна програма „Регионално развитие”, 14 са оферирали и участват в откритата процедура.

Стратегията на ОПРР е да се повиши конкурентноспособността и привлекателостта на регионите и общините и да се намалят различията между и особено в рамките на шестте района за планиране на ниво NUTS ІІ посредством подобряване на индустриалната, жилищната, социалната, екологичната и културната среда на градските райони и достъпността на селските райони по отношение на пътните, информационните и комуникационни, както и енергийни мрежи.

Сключеният между община Смолян и МРРБ договор № BG161РО001/1.1-01/2007/058 от 22.05.2009 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Регионално развитие” (2007-2013), по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 161РО001/1.1-01/2007 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали по приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие” за изпълнение на проект: „Подобряване на условията за живот в Дома за стари хора в с. Фатово, домовете за възрастни с психични разстройства в селата Ровино и Петково и в Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Звънче” гр. Смолян”.

Вирни се горе