Отец Георги благослови Дора Янкова

Отец Георги благослови Дора Янкова

Водачът на листата на Коалиция „БСП – лява България“ остро поставя на премиера Близнашки въпроса за „синия език“

Отец Георги Атанасов от църквата „Св. Богородица“ в с. Турян в проповедта си за храмовия празник за Рождество на Пресвета Богородица благодари на Дора Янкова за всичко, сторено от нея за 8 години като кмет на Смолян и я благослови за успешна изборна кампания.

В службата си за храмовия празник в препълнената църква отец Георги призова политиците и всички българи към любов, смирение и справедливост. Той пожела обединяване на народа, което е най-необходимото за възраждането на българите и духовността ни.

Водачът на листата на Коалиция „БСП – лява България” в област Смолян Дора Янкова и кандидат-депутатът Георги Славов, икономист и шеф на кооперация „Орфей“, запалиха свещ в храма в Турян за Малка Богородица. Дора Янкова ще съдейства за официално искане до Дирекцията по вероизповеданията към правителството за ремонт на покрива на църквата.

Миряните с огорчение отбелязаха, че пътят от Смолян до Турян е в дупки и кръпки, и не е пипан в последните години, както и че общинските чиновници не обръщат внимание на потенциала на прекрасното селище като зона за екотуризъм и детски лагери.

Дора Янкова посети и невероятно китното съседно село Пещера, спасено от заличаване от картата на населените места в България благодарение на местни жители. Кандидатът от листата на „БСП – лява България“ Георги Славов изтъкна колко е важно за родопчани кооперативното движение, като даде за пример Крум от Пещера. Всяка седмица кола на смолянската кооперация „Орфей“ докарва на Крум по 12 хляба и храни по негова заявка, поради липса на търговски обекти в селото. Това е смисълът на кооперациите – да си помагаме, когато сме в трудни ситуации или хората живеят в отдалечени места, каза Славов.

Дора Янкова се срещна и с местни овцевъди и собственици на стада, които се оплакват заради болестта „син език“. Те са принуждавани сами да откарват труповете на умрелите животни до екарисажа, въпреки рисковете. В селскостопанските аптеки липсват както ваксини, така и антибиотици и обезболяващи. Една овца от техните стада се продава по 200-250 лева, но за починалите животни засега липсват както компенсации, така и система от държавни мерки за превенция, казаха овцевъдите. Водачът на листата на „БСП – лява коалиция“ ще постави остро въпроса за „синия език“ пред служебния премиер Георги Близнашки.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе