Отборът на ОУ “Проф. д-р Асен Златаров” е победител в състезанието “Млад огнеборец"

Отборът на ОУ “Проф. д-р Асен Златаров” е победител в състезанието “Млад огнеборец"

Отборът на ОУ “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Смолян е победител в провелото се днес в РС ПБЗН – Смолян областно състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”.

Традиционно областно състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” се проведе на 12 май в двора на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Смолян. Осем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Смолян, Девин, Мадан, Златоград, Чепеларе, Доспат, Рудозем и Баните се включиха в оспорвана надпревара и премериха сила, бързина и показаха отлична подготовка. Състезанието се проведе в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

При младите огнеборци на първо място за поредна година се класира отбора на ОУ “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Смолян с общ резултат 1038 точки. Сребърните медали получиха учениците от СОУ “Отец Паисий” – град Мадан, който събра 976 точки. Трети в надпреварата с минимална разлика от 5 точки е отборът на СОУ “Димитър Благоев” – град Доспат. На победителите бяха осигурени специални купи и медали, а всички участници в състезанието получиха награди, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе