Отборът на Община Смолян победи тима на „Арексим инженеринг” и се класира първи на футболния турнир за работещи

Отборът на Община Смолян победи тима на „Арексим инженеринг” и се класира първи на футболния турнир за работещи

Отборът на община Смолян спечели заслужено първенството с 2:0 във финалната среща с тима на „Арексим инженеринг” на традиционния футболен турнир за работещи и служители, организиран от администрацията. Това е втора поредна победа за община Смолян. Футболният мач беше доста оспорван, а играчите дадоха от всичко от себе си за победата. В отбора на община Смолян имаше доста контузени играчи, но това не им попречи да участват във финала. Заветните два гола за победата вкара във вратата на „Арексим инженеринг” Боян Георгиев. Вратарят Митко Мазаров не позволи нито един гол да попадне във вратата на община Смолян. Не случайно той получи индивидуална награда за най-добър вратар на турнира. В нашия отбор участваха зам.-кметът Марин Захариев и щангистката Даниела Керкелова, която организира турнира и отговаря за Спорта в общинската администрация.

Председателят на общинския съвет Славка Каменова и зам.-кметът Венера Аръчкова наблюдаваха финалния мач и подкрепяха футболистите. Те поздравиха победителите и ги наградиха с купи и грамоти.

На турнира бяха раздадени и награди от традиционната томбола. Участие във футболната надпревара взеха 8 институции от изпратените 20 покани. Отборите бяха разделени в две групи.

Турнирът , който се провежда за четвърта поредна година, е посветен на Деня на спорта и физическа активност и Международния ден на предизвикателството. По традиция той се провежда под егидата на кмета Николай Мелемов. Мачовете се играха на стадиона в Смолян. Надпреварите стартираха на 11 май и продължиха до 18 май с финалните мачове.

Общината осигури купи, грамоти, озвучаване, медицинско осигуряване, вода за участниците и награди за томболата. Проявата е включена в Спортния календар на община Смолян.

Вирни се горе