Отборът на БЧК-Смолян завоюва три шампионски титли и общо девет медала на Национален турнир по водно спасяване във Варна

Отборът на БЧК-Смолян завоюва три шампионски титли и общо девет медала на Национален турнир по водно спасяване във Варна

Отборът на БЧК-Смолян завоюва три шампионски титли и общо девет медала на Националния турнир по водно спасяване „Млад спасител“ в гр. Варна, проведен на 7-9 август 2019 г. В турнира участваха 180 състезатели от дванадесет отбора от цялата страна, които бяха разделени в три възрастови групи, 11-12 г., 13-14 г. и 15-17 г. и четвърта възрастова група 18+, за които състезанието представляваше „Национален преглед на водното спасяване“.

Отборът на БЧК-Смолян бе представен от 4 момичета и 2 момчета на 15 години в трета възрастова група, съобщи за SmolyanNews.com треньорът Огнян Данчев. "Състезателите мериха сили в шест индивидуални дисциплини и три щафети, които се проведоха на басейн „Приморски“ и на плажната морска ивица. Шампион в дисциплината „морски възли“ стана Нина Кисьова, втора Мая Кисьова, трета е Константина Жикова, а класиралата се на четвърто място Неда Кенанова получи също бронзов медал, бонус за прецедента, че и четирите състезателки от отбора на Смолян се наредиха на първите четири места от 26 участнички в дисциплината. В същата дисциплина национален шампион стана Велик Шопов от БЧК-Смолян, като неговото постижение от 11.92 сек. бе най-доброто от всички възрасти на турнира, включително и 18+ и представлява национален рекорд и стандарт за дисциплината, която се провежда за първи път на този род състезания. Представителката на БЧК -Смолян, Мая Кисьова завоюва първото място и шампионска титла в дисциплината „плажни флагове“, която се провежда с елиминация и тя трябваше да преодолее 16 пъти дистанцията за да достигне до първото място, елиминирайки всички останали състезателки. Мая Кисьова завоюва и второто място в дисциплината „хвърляне на спасително въже“ и със сбора от точките си от всички дисциплини се нареди на трето място в индивидуалното комплексно класиране. Женския квартет на доброволците от БЧК -Смолян спечелиха и третото място в щафетната дисциплина „плажно бягане“, съобщи Данчев.

В отборното класиране за възрастта си момичетата на БЧК-Смолян заеха първо място със 142 т., момчетата седмо с 39.5 т., а в комплексното класиране отборът на Смолян е на четвърто място със 181.5 т. и на седмо в крайното комплексно класиране от сбора на точките във всички възрасти.

Един прекрасен завършек на спортно-състезателната година за доброволците по водно спасяване на БЧК гр. Смолян!

Вирни се горе