Пубертетът при момичетата започва на 10 години

Пубертетът при момичетата започва на 10 години

Последното поколение момичета влизат в пубертета преди да са навършили 10 години, сочи датско проучване. Резултатите от изследването обезпокоиха някои учени, че младите дами не са готови да бъдат сексуално активни на тази възраст, пише БГНЕС. Датските учени все още не са открили причината за феноменa, но смятат, че понижаването на границата е свързана с нездравословния живот на девойките и химикалите в храната им. Проучването е изготвено за Дания, но повечето експерти вярват, че важи и за Великобритания и Америка.

Мнозинството от учените са притеснени, че младите момичета са сексуално неграмотни, тъй като са все още в началното училище и се опасяват, че хормоните при младите дами могат да причинят рак на гърдата.

“Изненадани сме, че има такава фрапантна разлика само за 15 години. В момента развитието на женските гърди започва на 9 години и 10 месеца, което е с 1 година по-рано от 1991 г.”, коментира Андерс Юул, началник на отдел към университетската болница в Копенхаген. “За съжаление, ако момичетата пораснат рано, те ще се сблъскат с тинейджърските проблеми по-скоро и ще бъдат много по-уязвими за някои болести”, допълва Юул.

Вирни се горе