Няма да правим отстъпки по националните въпроси!

Няма да правим отстъпки по националните въпроси!

Искаме отношения на приятелство със съседите ни, заяви премиерът на Гърция Костас Караманлис и добави “няма да направим стъпка назад по националните въпроси”, съобщава в електронното си издание гръцкият вестник “Навтемборики”.

От трибуната на Осмия световен конгрес на траките в град Комитини премиерът изпрати ясни послания към Турция и БЮРМ, коментира изданието. По думите му всички, които инвестират в провокации, правят грешка.

“Искам да отправя едно ясно и искрено послание до съседите ни. Искаме отношения на приятелство и сътрудничество с всички съседни народи, подкрепяме евроатлантическата перспектива на всички съседи, както направихме с България и Румъния по отношение на влизането им в европейското семейство и наскоро с Албания по отношение на членството й в Алианса”, посочи в речта си Караманлис. Той изтъкна, че Атина иска стабилност, мир и сигурност за всички в региона.

Премиерът се обърна към Скопие с думите, че “историята през вековете не се заличава”. Той повтори, че по националните си въпроси Гърция е начертала ясни червени линии и “от тези линии не правим нито крачка назад”.

Вирни се горе