Най-скъпи са хотелите в Москва

Най-скъпи са хотелите в Москва

В Москва са най-скъпите хотели в света, показва годишното изследване на компанията “Хог Робинсън груп”, която работи в областта на туризма. Руската столица за шести пореден път е начело на тази класация, съобщи БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

Средната цена за хотелска стая в руската столица е 407 долара. На второ място по скъпотия е Женева с 316 долара, а на трето – Хонконг с 313 долара за стая. След две години на колебания, предизвикани от икономическата криза, цените на хотелските стаи са се стабилизирали.

Тази година в хотелиерския бизнес има признаци на възстановяване. През последните две години цените на хотелите в Москва са намалели с 12 на сто заради валутния курс, а в някои европейски градове са се повишили, но въпреки това Москва продължава да държи първото място по скъпи хотелски стаи. За същия период в Стокхолм цените са се повишили с 13 процента, в Цюрих – със 7, а в Женева – с 5 на сто.

Хотелите в Абу Даби са поевтинели с 25 процента. Спаднали са и цените в Рим (със 7 на сто), Копенхаген (с 10 на сто) и в Дубай (с 12 процента).

Вирни се горе