Най-качествено се живее във Франция

Най-качествено се живее във Франция

Франция е страната, в която качеството на живот е най-добро в целия свят. Това сочи класация на американското месечно списание “Интернешънъл ливинг”, изготвяна от 30 години, съобщи БТА, като се позавава на информация от агенция Франс прес.

По качество на живот Франция изпреварва Австралия, Швейцария, Германия и Нова Зеландия. САЩ са на 7-мо място.

“Досадната бюрокрация и високите данъци не влияят на неуспоримото високо качество на живот във Франция. Франция има най-добрата здравна система в света”, се посочва в коментар към класацията на американското издание.

Главната редакторка на изданието Джаки Флин подчертава, че във Франция хората направо се наслаждават на живота си. Тази наслада е породена дори от най-малките детайли, като идеално поддържаните тревни площи и градинки, саксиите по прозорците, очарователните тераси на кафенетата и чистите улици. Градовете във Франция са добре управлявани, а престъпността е доста ниска, добавя също Флин.

В отделните подкатегории на класацията Франция е първа по въпросите за свободите на гражданите, за сигурността и за здравеопазването. Тя е на четвърто място заради съвременната си и ефикасна инфраструктура, на 11-о място по икономически показатели, на 18-о място заради мерките за борба с климатичните промени.

Франция обаче се нарежда на 19-о място в подкатегорията за култура, като е изпреварена от Молдова и Естония. В категорията за опазване на околната среда Франция е дори на незавидната 64-а позиция.

Вирни се горе