Конкурс "Как да променим възрастните и да ги направим по-екологични"

Конкурс "Как да променим възрастните и да ги направим по-екологични"

Фондация Credo Bonum и НЧ Бъдеще сега 2006, организират най-зеления конкурс за годината…

Участвайте в един различен конкурс за ученици на възраст между 7 и 14 години. Променете възрастните и спечелете незабравимо приключение в планината. Помислете, ако всички бяхме по-отговорни, колко красиво и чисто щеше да е наоколо. А ако можем да го направим?! Кажете ни как, покажете ни промяната, която сте осъществили или ни предизвикайте, за да предизвикаме ние после останалите около нас. Нека действаме, забавляваме се и творим, за да го направим отново през лятото с други деца, като нас! Днес все повече от всякога трябва да се грижим за природата и заобикалящия ни свят, за да се чувстваме добре и да сме здрави. Ако искаме да го съхраним, такъв какъвто го познаваме. Ние не искаме да ни е мръсно, дърветата да се изсичат и да се унищожават ресурсите, животните и растенията. Но какво да направим, как да бъдем най-полезни? Можем ли да убедим мама и татко, учителите, всички възрастни да се променят? Да ги накараме да бъдат по-екологични! Нека с участието си в този конкурс покажем, че можем!

Представете си как можете да промените възрастните около вас:

  1. Напишете есе, в което ни описвате идеята си

или,

  1. Създайте послание (опитайте се да го направите възможно най-въздействащо и кратко)

или,

  1. Изпратете ни снимка или линк към клипче, качено в сайтовете: www.mayomo.com, www.youtube.com или www.vbox7.com, придружени с обяснение.

Условия за участие:

  • Да си на възраст между 7 и 14 г.

  • Да ни изпратиш есе, послание или снимка на адрес konkurs@gudevica.org. Снимките и текста трябва да бъдат на тема: „Как да променим възрастните и да ги направим по-екологични“.

  • Текстът да е написан на български език и на кирилица.

  • Приемат се снимки и видео от всякакви камери, включително и от мобилни телефони.

  • Снимките да са .jpg формат и не по-големи от 1 mb.

Победителите в конкурса ще бъдат излъчени чрез онлайн гласуване от публиката на подадените предложения, качени в уеб сайта.

Времетраене на конкурса и краен срок: Конкурсът е отворен за участие от 27 април до 24 май 2011 г. Очакваме Вашите работи не по-късно от 24 май. В седмицата между 24 и 31 май ще може да гласувате за най-добрите предложения в конкурса, които ще бъдат представени на уеб сайта: www.zelen.bg Победителите ще се обявят на 1 юни, Денят на детето!

Награди: Наградата е приключенски летен лагер сред природата, с много предизвикателства, игри, приключения и забава, смях и настоение! 5-те участника с най-много събрани гласове във всяка категория ще бъдат поканени да участват на Природното училище в Софийската света гора от 1 до 5 юли 2011 г., което ще се проведе в близост до Кремиковския манастир в Стара планина.

Вирни се горе