Европейски ден за пътна безопасност

Европейски ден за пътна безопасност

Днес отбелязваме Европейския ден за пътна безопасност.

Тази година посланието на КАТ Пътна полиция към водачите е „Внимание и толерантност на пътя. Шофьори, готови ли сте за движение при зимни условия?", предаде БНР.

Статистиката сочи, че всяка година при катастрофи в страната ни загиват над 1000 души, а над 8000 претърпяват инциденти на пътя.

По данни на МВР от началото на годината на територията на България са станали близо 5500 пътнотранспортни произшествия. Загинали са 700 души, а ранени са близо 7000.

Една от целите, които поставя Европейският ден за пътна безопасност е да се популяризират някои от най-добрите европейски практики по проблемите на безопасността.

За София статистиката на „Пътна полиция" отчита спад на броя, както на загиналите при катастрофи, така и при ранените. За да се запази тази положителна тенденция, отново от КАТ напомнят най-важните съвети, които не трябва да се забравят.

Комисар Ваньо Стоевски, началник КАТ „Пътна полиция" предупреди водачите, че започва да се разваля времето и трябва да се подготвят за управление при тези условия.

Вирни се горе