От северозапад идва есента

 От северозапад идва есента

От запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, като по-интензивни ще са в западните и централните райони на Северна България.

Има условия за градушки. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Дневните температури в западната половина от страната ще се понижат и ще са около 25-26 градуса, а в югоизточните райони ще бъде предимно слънчево, като температурите ще останат 33-34 градуса.

Над Черноморието в сутрешните часове на места ще има мъгла или ниска облачност. Около и след обяд ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни по северното крайбрежие. Максималните температури ще са 25-28 градуса, а температурата на морската вода е 24 градуса.

Над планините в западната половина на страната облачността ще се увеличава. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, по-интензивни в Стара планина. Над планините в Източна България ще преобладава слънчево време.

Вирни се горе