От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки

От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки

От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за леките автомобили, които влизат в сила от 1 януари догодина. Те ще се купуват през сайта bgtoll.bg, мобилно приложение, над 500 терминали за самообслужване, както и в обекти в търговската мрежа.

Цените им се запазват. Новост е въвеждането на уикенд винетка с цена 10 лв., която ще важи от 12.00 ч. в петък до полунощ в неделя.

Ако шофьорите имат хартиена винетка, която ще бъде валидна и след 31 януари 2019 г., те могат я конвертират в електронна. Заявката може да бъде направена още след 17 декември, независимо то срока й на валидност. За целта на сайта bgtoll.bg трябва да се въведе регистрационният номер на автомобила и срокът на валидност на стикера.

Водачите трябва да бъдат много внимателни да не допуснат грешка при изписването, защото ще се счита, че не е платена винетка, предупредиха от Агенция Пътна инфраструктура.

Подмяната на хартиената винетка с електронна не е задължително, но е препоръчително, за да не бъдат автомобилистите спирани и проверявани излишно от новата ТОЛ полиция, напомнят от Съюза на българските автомобилисти.

Вирни се горе