Осветиха ВИП стая и реанимационен сектор в Ендокринологично отделение на МБАЛ – Смолян

Осветиха ВИП стая и реанимационен сектор в Ендокринологично отделение на МБАЛ – Смолян

В Ендокринологично отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД вече функционират ВИП стая и реанимационен сектор. Днес отец Георги освети новите придобивки, а гости на церемонията бяха д-р Даниела Дариткова, д-р Момчил Хубчев – председател на РЛК, лекари, медицински сестри, санитари и дарители.

„Отделението е с дълга и богата традиция, в него са работили много изтъкнати ендокринолози. Преди една година трябваше да се лекувам тук. Тогава реших, че трябва във всяко едно отделение да има по една по-специална стая, за да може човек да се чувства комфортно, а в терапията изключително важен фактор за оздравителния процес е околната среда. С колегите взехме решението да направим 8-ма стая ВИП”, каза началникът на Ендокринологично отделение д-р Емилия Апостолова.

За реализиране на идеята са се включили много спонсори, а цялостната мебелировка е дарение от„Кеми дизайн”.

Освен ВИП стаята отделението вече има и интензивна стая, където ще се приемат пациенти с тежки нарушения. Тя разполага с пациентски монитори и всичко необходимо за реанимация.

„Смятам, че тези малки придобивки на фона на всичко, което се случва и напрежението от пандемията, осветяват позитивно дните ни”, допълни още д-р Апостолова.

Вирни се горе