Осем пожара гасиха огнеборци през почивните дни

Осем пожара гасиха огнеборци през почивните дни

Осем пожара са възникнали през почивните дни в област Смолян,информираха от пресцентъра на полицията.

На 26.10.2018год. в 12.30ч. на тел.112 е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви и храсти на площ 3000 кв. в местността „Раевица“, землище на с.Кочани, общ.Неделино в имот, собственост на 62-годишна жена. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е една сграда и намиращата се в непосредствена близост 10дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от екип на УПБЗН-Неделино с помощта местни жители и РУ-Неделино.

На същата дата в 16.03ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти на площ около 500кв.м. в местността „Караджа дере“, землище на с.Змеица, общ.Доспат. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е около 20дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост.

В 9.20 ч. същия ден е получен сигнал за техническа помощ за отстраняване на опасно надвиснало дърво на ул.“проф.Асен Василев“ в гр. Смолян. Причина за произшествието е силен вятър. Дървото е отстранено от екип на РСПБЗН-Смолян с помощта на автостълба и моторен трион.

На 27.10.2018г. в 15:39 ч. не тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви, намиращи се на 300м. в гората в близост до ж.к. „Петровица“, ул. „Атанас Беров“ в гр.Смолян. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано от петима служители с един противопожарен автомобил на РС ПБЗН – Смолян. На същата дата в 15:55ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви, намиращи се в местността „Ракитово“, гр. Девин. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано от трима служители с един противопожарен автомобил от РС ПБЗН – Девин.

В 17:12ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви, намиращи се в с.Барутин на ул.“Бяло море“. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Вирни се горе