Осъдиха непълнолетен, изтеглил два пъти пари от чужда банкова карта

Осъдиха непълнолетен, изтеглил два пъти пари от чужда банкова карта

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Смолян е осъден Л.С., на 17 г., за това, че на 5 и 6 май 2020 г., в гр. Доспат, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, на два пъти, в условията на продължавано престъпление е използвал чужд платежен инструмент – банкова карта и данни за ПИН – кода, без съгласието на титуляря и изтеглил от банкомат в гр. Доспат – общо 1 600 лева – престъпление по чл. 249 ал. 1 вр. чл. 63 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Л.С. е осъден и за това, че на 5 май 2020 г., в с. Змеица, обл. Смолян, от паркиран в гараж лек автомобил, марка „Форд Мондео“, отнел чужди движими вещи – малка сума пари, без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 63 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Смолян е наложил на Л.С. условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца с 3 години изпитателен срок, както и обществено порицание.

По време на гостуването си на свои близки с. Змеица, обл. Смолян, Л.К. отнел портфейла на пострадалия, който бил оставен в лекия му автомобил, паркиран в гаража. В портмонето се намирали дебитна карта и малка сума пари. Л.С. на два пъти изтеглил горепосочената сума от банкомат в гр. Доспат.

Парите са били възстановени по време на досъдебното производство.

Присъдата на Окръжен съд – Смолян подлежи на протестиране и обжалване през Апелативен съд – Пловдив.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Вирни се горе