Организират ревю-спектакъл „Магията на традиционната родопска носия“

Организират ревю-спектакъл „Магията на традиционната родопска носия“

По повод Европейските дни на наследството – 2016 г., Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян и Европейски информационен център „Европа Директно“ – Смолян, със съдействието на Клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян, организират ревю-спектакъл „МАГИЯТА НА ТРАДИЦИОННАТА РОДОПСКА НОСИЯ“, което ще се проведе на 29 септември 2016 г. от 14.30 часа.

Главната цел на инициативата е да се открият и покажат пред публика автентични родопски носии – източник на информация както за бита и традициите в Средните Родопи, така и за историческото развитие на носиите.

Издирването, изследването и популяризирането на свидетелства от далечното минало допринасят за утвърждаване българското културно наследство и предаване на знанията за него на бъдещите поколения в Европа и света.

Поканата е насочена към физически лица, граждански клубове, читалища, кметства, училища и музейни сбирки, които притежават автентични родопски носии.

Ревю-спектакълът има състезателен характер и ще поощрява оригиналното представяне на носията, съпроводено с кратка анотация за нейния произход. За победителите са осигурени награди: ваучер за уикенд-пакет, ваучер от магазин за техника и ваучер за книги.

Вирни се горе