Опрощават общински наеми в кризата

Опрощават общински наеми в кризата

На закрито заседание на местния парламент днес в Смолян, кметът Николай Мелемов предложи на Общинския съвет да се опpocти дължимaтa нaeмнa цeнa зa пepиoдa нa извънpeднoтo пoлoжeниe нa физичecĸи и юpидичecĸи лицa – нaeмaтeли или пoлзвaтeли, ĸoитo ca oгpaничили или пpeycтaнoвили дeйнocттa cи вcлeдcтвиe нa мepĸитe и oгpaничeниятa, нaлoжeни пo вpeмe нa извънpeднoтo пoлoжeниe. Съветниците подкрепиха това решение на днешното заседание на разпоредителния орган.

Общинският съвет даде съгласие неработещите физически и юридически лица, ползващи общински терени за разполагане на временни обекти, тротоари, площади, улични платна и терени за търговска дейност на открито да бъдат освободени от заплащане на такса и наем за периода на извънредното положение.

Наемателите на неработещите нежилищни обекти, подробно изброени в Заповед №РД-01-124 / 13.03.2020 г. и последващи такива на министъра на здравеопазването за противоепидемичните мерки, които са общинска собственост, да бъдат освободени от заплащане на наем за съответния период, посочен в заповедта. За освобождаване от наем, задължените лица следва да попълнят и представят в община Смолян следните документи: искане за освобождаване от наем и декларация по образец, представляваща неразделна част от решението. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане.

Вирни се горе