Прокуратурата внесе обвинителен акт за тежко данъчно престъпление срещу затворник

Прокуратурата внесе обвинителен акт за тежко данъчно престъпление срещу затворник

Окръжна прокуратура – Смолян внесе обвинителен акт за тежко данъчно престъпление срещу Владимир В. (на 43 год.) от с. Чавдар, общ. Доспат.

В. е обвинен за това, че през периода януари 2008 г. – април 2008 г. в гр.Смолян, при условията на продължавано престъпление, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, общо на стойност 255 731, 60 лв. Обвиняемият е потвърдил неистина в годишни данъчни декларации по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в справки декларации по Закона за данъка върху добавената стойност и е използвал документи с невярно съдържание – данъчни фактури. Доставките, които са отразени във фактурите, в действителност не са се състояли. В. е осъждан за данъчни престъпления и в момента се намира в затвора, където търпи наказание лишаване от свобода.

Причинени имуществени вреди на Републиканския Бюджет в размер на 255 531,60лв., от които 72 000 лв. данък върху добавената стойност и 183 531,60 лв. годишен данък по чл.48, ал.1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица. При доказване на вина за извършените престъпления предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до осем години и конфискация на имуществото на виновния.

Вирни се горе