Прокуратурата внесе акт срещу шофьора от Кърджали, заради смъртта на мъж от Смолян

Прокуратурата внесе акт срещу шофьора от Кърджали, заради смъртта на мъж от Смолян

Окръжна прокуратура-Смолян внесе обвинителен акт срещу Ангел Ангелов от Кърджали за причиняване на смърт при управление на МПС, съобщи прокурор Иван Спиров.

Обвиняемият Ангелов е обвинен в това, че на 03. 05. 2011 г., около 08:20 часа, в град Смолян, ул.”Тракия”, при управление на МПС – товарен автомобил марка “Мерцедес” е нарушил правилата за движение, навлязъл е и се е движел в лентата за насрещно движение и се ударил, с предната част на управлявания от него автомобил, в насрещно движещия се лек автомобил марка “Фолксваген Голф”, вследствие на което е причинил по непредпазливост смъртта на Юлиян Соколов. Като водач на автомобила, обвиняемият не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, движил се е с несъобразена и превишена скорост около 70 км/ч, която при възникнала опасност за движението, не е направил всичко възможно да намали скоростта си на движение или да спре.

Според съдебномедицинска експертиза смъртта на Юлиян Соколов се дължи на остра кръвозагуба в резултат на разкъсване на аортата. Пострадалият бил заклещен в колата след удара, дишал в продължение на около три минути, след което спрял да диша. В хода на досъдебното производство Ангелов се признава за виновен, дава обяснения и изразява съжаление. За извършеното престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години и лишаване от право да управлява МПС за срок до три години.

Вирни се горе