Окръжна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда от 8 години затвор за умишлено убийство

Окръжна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда от 8 години затвор за умишлено убийство

Окръжна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда от 8 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим спрямо Антон Петков за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Спрямо Антон Петков беше внесен обвинителен акт за това, че на 27 декември 2015 г., около 4,30 часа в Смолян, на бул. “България”, на пешеходния мост до таксиметрова пиаца, умишлено умъртвил Никола Мавродиев, от Смолян, като му нанесъл удар с нож в областта на корема.

Петков и Мавродиев се познавали и имали предишен конфликт. Тогава до сбиване не се стигнало, защото се намесили други хора.

На 27 декември 2015 г., около 4,30 часа, компаниите на Петков и на Мавродиев се засекли на бул. “България”. Почти всички били употребили алкохол. При разминаването Петков и Мавродиев си разменили реплики, обясниха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Петков се насочил към Мавродиев и в следващия момент последвало сбиване между двамата с взаимно нанасяне на удари с ръце и крака. Те паднали на земята и продължили да се бият. Петков носел в себе си нож, тип „Пеперуда”, който приятелката му била подарила два дни по-рано. С този нож Петков нанесъл няколко удара в тялото на Мавродиев, като единият от тях бил фатален – в областта на корема, който засегнал коремната аорта. Веднага бил извикан екип на Спешна помощ, но въпреки оказаната медицинска помощ Мавродиев починал.

Съдебното заседание протече по реда на съкратеното съдебно следствие, като Петков призна изцяло фактите и обстоятелствата по обвинителния акт. Присъдата на Окръжен съд-Смолян може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Пловдив.

Вирни се горе