Около 4600 студенти празнуват в област Смолян

Около 4600 студенти празнуват в област Смолян

По предварителни данни се очаква в областта да празнуват около 4600 студенти, като най-много ще бъдат в к.к Пампорово – около 3000. В обектите са извършени специализирани проверки от служители на “Охранителна полиция” и ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението”, като на собствениците и ползвателите им се обръща сериозно внимание на необходимостта от предприемането на надеждни мерки за сигурност и безопасност в и около обектите. Изготвени са графици за увеличено полицейско присъствие и контрол по безопасността на движението на 7, 8 и 9 декември 2013 г., съобщиха от полицията.

Служителите на “Пътна полиция” ще извършват засилен контрол по отношение на водачи на МПС употребили алкохол, неправоспособни водачи и управляващи технически неизправни МПС. Ще бъде създадена необходимата организация за обезопасяване на движението при очакван интензивен пътникопоток в празничния ден и в предходните и следващите дни.

В деня на празника с цел гарантиране на добър обществен ред ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие във всички населени места в областта, както и в КК Пампорово, особено в районите около питейните и увеселителните заведения. В службите “Пожарна безопасност изащита на населението” ще има подсилено дежурство и е създадена организация за своевременно реагиране на произшествия.

Служителите на ОД МВР – Смолян поздравяват всички студенти с предстоящия празник и им пожелават весело и безопасно празнуване. Препоръчваме на младите хора да се веселят разумно, за да не се допусне помрачаването на празника от инциденти и произшествия, както и да спазват правилата за движение, да шофират със съобразена скорост и в никакъв случай да не се качват зад волана след употреба на алкохол.

Вирни се горе