ОИЦ запозна смолянчани с възможностите за Европейско финансиране

ОИЦ запозна смолянчани с възможностите за Европейско финансиране

Днес, 23 април 2018 г., Областен информационен център – Смолян проведе приемна на открито на пл. „Свобода“, по време на която жителите на Смолян имаха възможността да зададат своите въпроси относно европейското финансиране и да получат отговори по какъв начин могат да реализират идеите си.

Основните въпроси бяха насочени към „Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020 г., и по специално към отворената за кандидатстване до 14 юни 2018 г. подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“. Интерес от страна на смолянчани имаше и към предстоящите горски мерки – 8.3 „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“, 8.4 „Възстановяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“ и 8.6 „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработка, мобилизиране и търговията с горски продукти“ , както и към възможностите за стартиране и развитие на собствен бизнес и туристически дейности.

Екипът на Областен информационен център – Смолян представи и кампанията „Европа в моя регион 2018“, която се организира от Европейската комисия и чиято цел е да насърчи хората да обърнат повече внимание на обектите финансирани със средства от ЕС около тях. Всеки може да се включи в Кампанията като участва в конкурса за снимка или блог или пък като провери знанията си за Европейски съюз в онлайн викторина. Всеки желаещ да научи повече за кампанията „Европа в моя регион 2018“ може да го направи на интернет адреса : www.euinmyregion.eu или в офиса на Областен информационен център – Смолян, който се намира на бул. „България“ 12 /вляво от входа на Община Смолян/.

Вирни се горе