ОИЦ-Смолян отчете 2-годишната си дейност

ОИЦ-Смолян отчете 2-годишната си дейност

Днес в офиса на ОИЦ – Смолян, екипът на центъра представи пред медии и гости постиженията от 27-месечната си работа.

Присъстващите имаха възможност да чуят разказа за предизвикателствата и успехите на екипа, да разгледат снимки и да разберат подробности от последните и за предстоящите инициативи на мрежата от областни центрове в страната, съобщиха от ОИЦ-Смолян.

За периода от своето откриване през март 2012 г. ОИЦ – Смолян посрещна 1091 посетители, отговори на 1152 въпроса и 146 телефонни запитвания. ОИЦ – Смолян организира и участва в редица инициативи, сред които най-значимите са:

• 60 информационни срещи с представители на заинтересовани страни от всички общини от област Смолян;

• 10 семинара, посветени на добри практики по проекти с европейско финансиране;

• 10 информационни срещи с медии;

• 5 изнесени инициативи за популяризиране на европейските възможности;

• 3 конкурса на различна тематика;

• 3 информационни кампании, свързани с еврофондовете.

В резултат от дейността на ОИЦ – Смолян бяха отпечатани и популяризирани 2 брошури с описания на добри практики по проекти с европейско финансиране от област Смолян, 10 информационни бюлетина с актуална информация за възможностите за финансиране и друга полезна информация, както и бяха разпространени множество издания за оперативните програми и на европейска тематика в рамките на различни инициативи.

През тези 2 години екипа на ОИЦ – Смолян беше и чест гост на различни събития – обучения, конференции и дискусионни срещи, където представяше експертното си мнение и актуална информация за възможностите за европейско финансиране.

Вирни се горе