Официално беше открита подпорната стена на ул. „Д-р Петър Берон в Смолян

Официално беше открита подпорната стена  на ул. „Д-р Петър Берон в Смолян

„В качеството ми на възложител, изказвам своята голяма радост и удовлетворение, че този важен за град Смолян обект е успешно построен и от миналата седмица въведен в експлоатация.“, каза областният управител Недялко Славов на официалното откриване на обект: „Изграждане на подпорна стена на ул. „Д-р Петър Берон” до Римски мост, по десния бряг на р. Черна, гр. Смолян. Славов изрази специални благодарности към заместник-министър Деница Николова за институционалната подкрепа от структурирането на този проект през 2015-та през целия процес на реализация. Благодари на всички, свързани с проекта – проектанти, строители, надзорници, екипа по проекта, на Община Смолян, на Общински съвет-Смолян, на всички държавни институции, които в изключително кратки срокове са извършвали необходимите процедури и съгласувания.

„Сигурен съм, че хората в този квартал вече се чувстват много по-спокойни и защитени. Това е нашата мисия, като управленци и като политици, да решаваме обществените проблеми и това е един ден, в който аз се чувствам удовлетворен.“, каза областният управител Недялко Славов в заключение.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова каза, че няма нищо по-хубаво от това да съхраняваме човешкия живот. Тя отбеляза изключителната важност на проекта „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки за защита от наводнения”, с акроним Flood Protection, по който се инвестира за превенция на човешкия живот. Заместник-министър Николова обърна внимание, че и в следващият програмен период ще се цели реализиране на стратегически важни за пограничните региони на страната проекти в партньорство със съседни държави.

На официалното откриване на обекта присъстваха областният управител на област Смолян Недялко Славов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова, кметът на община Смолян Николай Мелемов и заместникът му Марин Захариев, управителят на фирмата изпълнител на обекта „Дюлгер“ ООД – Спиро Чавдаров, Величка Костадинова – експерт в Регионален офис – Смолян на МРРБ, инж. Иван Пейков – началник на РДНСК – Смолян, инж. Костадинка Миланова – директор на ОПУ – Смолян, инж. Екатерина Гаджева – директор на РИОСВ – Смолян, екипът по проекта, партньори, медии и др.

Обектът е изпълнен по проект „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки за защита от наводнения”, с акроним Flood Protection, който се финансира от Програмата за сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България“ 2014-2020 и национален принос на България и Гърция.

Вирни се горе