Обявиха частично бедствено положение в Смолян

Обявиха частично бедствено положение в Смолян

Не излизайте на път, ако не е наложително!

Община Смолян, обяви частично бедствено положение, заради проливните дъждове и покачилите се нива на реките в региона. Това съобщи зам.-областният управител Адриан Петров, предаде Дарик.

Проблеми има в няколко села, като Мугла , където няколко къщи са пред наводняване. Сложна е и ситуацията и в Смилянското корито. В Арда и Могилица реката е преляла. Къщата на семейството Ковачеви в Смилян вече е наводнена. В Смолян доброволци вече развозват пясък и чували по поречието на река Черна, тъй като има сериозна опасност от преливане. Критични са участниците в Чилингирска махала, в кварталите Райково и Устово.

Областният управител на Смолян Недялко Славов призовава населението на цялата област, да не предприемат пътуване, ако това не е наложително, тъй като обстановката е доста сложна. В последните, часове нивата на реките са се покачили сериозно, като вече има мобилизация на доброволци в Смолян, тъй като обемът на водата в река Черна е сериозен и на няколко места в града е пред преливане.

„Очакваме интензивни валежи, следим нивата на реките в реално време, хубавото е че язовирите имат обем и в това отношение нямаме проблеми", коментира Славов.

Цяла нощ ще дежурят екипи по места, като щабовете си действат.

Вирни се горе