Обстановката с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа райони в Родопите постепенно се нормализира

Обстановката с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа райони в Родопите постепенно се нормализира

Актуална обстановка с електрозахранването в Родопите

Основните предизвикателства пред дружеството остават в областите Смолян и Кърджали. В общините Девин и Доспат над 90% от клиентите са с възстановено захранване като работата продължава за селата Чавдар, Кестен и Буйново. Днес ще бъде доставен агрегат за село Чуреково. В района на село Мугла в община Смолян трудните условия налагат физическо обхождане със снегоходки на 15 км електропровод в пресечена местност. В община Чепеларе захранване беше осигурено още вчера за село Орехово. Продължава работата за селата Ситово и Лилково. Осигурено беше захранване към помпена станция Борово, която снабдява района на Лъки. Частично захранване има осигурено за село Манастир.

Затруднена остава обстановката в община Баните, където днес при подаване на напрежение от електропровод 110 киловолта, EVN България има готовност да осигури захранване за с. Баните. Възстановяването на захранването за селата в района продължава и днес поради многото паднали дървета и труднодостъпния терeн до линии 20 киловолта.

Подобна е обстановката и в община Рудозем, където град Рудозем има захранване, но възстановителните дейности за селата в района продължават.

Вирни се горе