Общо 66 произшествия, от които 25 пожара са възникнали през август в област Смолян

Общо 66 произшествия, от които 25 пожара са възникнали през август в област Смолян

През месец август 2019 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 66 произшествия, от които 25 пожара, 30 случая на оказване на техническа помощ, едно дежурство с пожарна техника, 6 случая на оказване на помощ на други РСПБЗН, един битов инцидент, едни лъжлив сигнали за тревога. Регистрирани са и едни случай на оказване помощ на пострадали граждани, един случая на оказване на помощ при издирване или спасяване и два случая на съдействие при възникнали пътно-транспортни произшествия.

От възникналите пожари, 10 броя са с щети. При пожарите има един пострадал гражданин, на който оказана първа медицинска помощ.

При регистрираните пожари е унищожено имущество, както следва: 620кв.м. покривна конструкция, 160кв.м. разгърната площ сгради, около 400кв.м. опушени стени, мебели, бяла- черна и компютърна техника, фураж. Засегнато е и домашно имущество на две домакинства.

Опожарена е 55 дка иглолистна гора и 16 дка лесонепригодни площи. Причините за пожарите с щети са следните: три пожара са причинени от късо съединение в електрическа инсталация, два – от неправилно ползване на нагревателни уреди, 2 – в следствие на небрежност при боравене с открит огън, един – от природни явления, един – от детска игра и за един пожар причините са в процес на установяване.

Вирни се горе