Общините Чепеларе и Мармара продължават сътрудничеството си

Общините Чепеларе и Мармара продължават сътрудничеството си

Община Чепелате и Община Мармара – Турция ще продължат сътрудничеството си и ще надграждат взаимоотношенията си. Това стана ясно по време на официалното посещение на кметът на побратимената с родопския град Община Мармара – г-н Сюлейман Аксой. Целта на визитата на турския градоначалник бе да се запознае с новата кметска управа на Чепеларе.

На срещата, преминала в добросъседски дух, стана ясно, че двете общини ще поддържат и задълбочават приятелските си отношения, както и да създават реални предпоставки за съвместни инициативи в различни области като туризъм, култура, спорт и бизнес. Г- н Сюлейман Аксой предложи да бъде осъществена обмяна на опит между общинските служители. Планира се още обмен на практики по формиране на местни стопански инициативи, обмен на опит в създаването на добра инфраструктура на курортните райони. Особено внимание беше обърнато и на съвместните инициативи в сферата на туризма и възможностите за реклама на община Чепеларе в Р. Турция. Побратимените общини ще рекламират помежду си възможностите си за целогодишен туризъм. В тази връзка, Г-жа Чакърова сподели с турския си колега, че в Чепеларе ще бъде създадено туристическо дружество, за да се затвърди като целогодишна туристическа дестинация.

На срещата между кметовете Славка Чакърова и Сюлейман Аксой беше обсъден и въпроса за визовия режим за турските граждани, и се стигна до мнението, че облекчаването му ще допринесе за увеличаването на туристопотока от южната ни съседка. В края на срещата г-н Сюлейман Аксой бе запознати с културния календар на общината. Турския градоначалник пък обеща, че при първа възможност ще посети отново Чепеларе.

Вирни се горе