Златоградските самодейци празнуват

Златоградските самодейци празнуват

В традиция се превърна Празника на художественото творчество -1 март с участието на всички самодейци от Община Златоград , който се организира ежегодно.

Читалищата от гр. Златоград, с.Старцево, с. Ерма река и с. Долен с богата концертна програма отбелязаха празника в ресторант „Александър” в Етнографски ареален комплекс.

ОНЧ”Просвета-1908”Златоград се включи в празничната програма с изпълненията на Гайдарски състав „Дельо хайдутин”, ДПФ „Надежда , Мъжка битова грипа, Младежка фолклорна група, ГСГП „Златен полъх”, „ ТС „Акрани”, ДТС „Звънче”, Клуб „Първи на хорото „ За първи път се изяви и новата Младежка мъжка фолклорна група. Ръководството но читалището благодари и изпрати самодейците от ТС „Акрани” , завършващи през тази година и поздрави ДПФ „Надежда” по случай 15 г. от създаването и . НЧ „Прогрес-1939” с. Старцево участва в празничната програма с изпълненията на Смесена битова група, Школа по народно пеене и Мъжка битова група .НЧ „Орфей-1947”с. Ерма река се представи с Женска битова група и новосъздадения клуб „Хоро”. Кукерите от с. Долен на НЧ „Искра-1997 „ изгониха злото и създадоха приповдигнато настроение . Много добре се представиха и децата от същото читалище от ТС „Искрици” и ТС „ Звездици”, както и клуб „Хоро” Всички самодейци показаха своите умения и това , което носят в сърцата си- желанието да съхраняват, изпълняват и обогатяват българския фолклор. Участниците в празничната вечер бяха поздравени от кмета на общината Мирослав Янчев, съобщи Зорка Хаджиева .

Вирни се горе