Жителите на Загражден няма да протестират

Жителите на Загражден няма да протестират

Протестът на жителите на село Загражден, който беше насрочен за неделя отпада, както и блокада на пътя Пловдив – Смолян. Това съобщи кметът на село Загражден Венцислав Шишков. Блокадата отпада тъй като вече има очертан план за действие за завършване на строителството на пътя Загражден – Белица. Кметът обясни, че на срещата с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областния управител на Смолян Недялко Славов, кмета на община Баните, народния представител д-р Даниела Дариткова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, представители на Инициaтивния ĸoмитeт, които организираха протеста, както и самият той е станало ясно, че регионалният министър е поел ангажимент този участък от пътя да бъде ремонтиран по линия на програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ тази година.

„Това е добрата новина и това е причината обявеният за 4 юни oт 11 ч., протест с блoĸиpaнe нa пътя Пловдив – Смолян, в paйoнa нa paзĸлoнa зa Лъĸи да отпадне”, заяви Шишков. Жителите на селото се надяват до края на годината този пътен участък да бъде ремонтиран и благодариха на всички участвали в срещата.

Припомняме,че жителите на тази община близо 60 години чакат пътят Загражден – Белица да се довърши. По времето на социализма пътят е бил затворен заради резервата „Кормисош”. За да стигнат до Асеновград след ремонт на пътната отсечка ще изминават 58 км. Сега обикалят през прохода Рожен и изминават 200 км. и затова този път е много важен за жителите на Загражден и околните села в община Баните.

Вирни се горе