Жителите на община Мадан с награда за „Достойните българи“

  Жителите на община Мадан с награда за „Достойните българи“

Днес в столицата се проведе юбилейната 15-а церемония на “Достойните българи”, която вестник “24 часа” организира всяка година от 2004-а насам. В инициативата се Награждават обикновени хора с големи сърца, спасявали човешки животи, помогнали на българи безкористно, проявили храброст или щедрост, дарявали радост, отстоявали благородни каузи, направили добро. Забележителни личности, с които се гордеем, че сме българи.Партньор в проекта е БНТ.

В тазгодишното издание на събитието вестникът класира първата награда да бъде връчена за бързата реакция и редицата инициативи, които бяха организирани в помощ на пострадалите в шуменското село Хитрино на 10 декември м.г. Тогава само за 4 дни в община Мадан бяха събрани близо 7 тона картофи, пакетирани дълготрайни храни, топли завивки и дрехи, които отпътуваха за пострадалите. Успоредно с това бяха организирани и редица други инициативи за събиране на средства.

В инициативата на вестника общината ни бе отличена с още една награда за заслужилите я седем деца- Алексия Атанасова, Бенита Оракова, Ерика Дюлгерова, Кристиян Петков, Денис Меков и братята Радостин и Валентин Чивлиеви, които през лятната ваканция, играейки намират чанта с голяма сума пари, документи и два мобилни телефона и я предават на полицията. Наградата е за всички жителите на общината! Без вашата помощ и подкрепа нищо от това, което направихме нямаше да бъде възможно. От стари времена е известно, че маданчани носят в себе си великодушие. Това са хора с дълбок морал и съхранена ценностна система. Всеки един от вас е достоен за гордото звание „Достойни българи“. Изказвам отново благодарностите си към всички, че успяхме заедно да подадем ръка на нашите сънародници в нужда. Адмирации и към седемте деца, които в тази все още крехка възраст, чрез действията си вече са за пример за едни от достойните българи.

Пожелавам на всички да сте здрави и достойни в делата си!

С уважение,

Фахри Молайсенов

Вирни се горе