Жителите на Неделино посрещнаха пищно своя "Кмет на гражданите"-Стоян Беширов

Жителите на Неделино посрещнаха пищно своя "Кмет на гражданите"-Стоян Беширов

На тържествена церемония в началото на работния ден, жителите на родопския град, се събраха на площада пред общината, за да посрещнат своя градоначалник спечелил специалната награда на гражданите от страната и чужбина, съпроводена с грамота и приз "Кмет на гражданите“ ,съобщиха от общината.

Организацията по посрещането му се подготвяше тайно от служителите в общинската администрация, за да бъде ритуалът изненада за кмета – Беширов. Ансамбъл „Китка“ при НЧ „Светлина – 1938“ и танцовия състав при СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ представиха вълнуваща програма, посветена изцяло на награждаването на кмета. Жители на съставните селища пристигнаха с автобуси, за да поздравят своя градоначалник, а неделинци се стекоха спонтанно на площада, за да аплодират началото на поредния работен ден на Стоян Беширов.

Кметът наистина беше изненадан. Развълнуван до сълзи от своите съграждани, той трудно успя да задържи вълнението си и да изкаже своята благодарност за оказаното му уважение. Беширов се възползва от присъствието на по – голямата част от живеещите в града и съставните селища, за да направи отчет за двегодишната си дейност, като кмет втори мандат на община Неделино. Стоян Беширов сподели за трудностите и проблемите, които съпътстват работата на общинската администрация, за проблемите произтичащи от финансовата криза в държавата и от масовата безработица в района, които оказват отрицателно въздействие върху дейността му като кмет. Той отправи благодарност към отделни министерства, към областния управител на област Смолян, на местни фирми, граждани и общински съветници помагали му през изтеклите две години. Най-голяма благодарност Беширов изрази към своите съграждани, които са го подкрепяли през всичкото това време, вярвали са му и продължават да го следват.

Във втората част на своето изложение, кметът на общината запозна присъстващите с проектите по европейските програми, които ще се реализират в Неделино. Той ги увери, че това ще бъде глътка въздух за всички в общината, както и примамлива идея да се върнат част от гурбетчийте в родния край. Изказвайки им още веднъж своята благодарност за ранното посрещане, той им пожела спорна работа, тъй като тя ще бъде наистина много през оставащите две години от втория му мандат.

Вирни се горе