Земеделското министерство организира семинар в Златоград и селата в общината

Земеделското министерство организира семинар в Златоград и селата в общината

Във връзка с планирани събития под формата на „Информационни семинари” и създаване на мобилни групи от експерти, които ще имат задачата да достигнат до местното население във високопланинските райони или трудно достъпните места, с цел разясняване на възможностите, които дава ос 2 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., Министерство на земеделието и храните, съвместно с фирма Ваканция ООД, планира провеждане на семинар за „Разясняване на ос 2” от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.).

Семинарът ще се проведе на 14 февруари 2013 г. от 10:30 ч. в конферентната зала на хотел „Кристал”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Целта на срещата е да се повиши осведомеността на местните стопани по ос 2 от ПРСР, да се подпомогне обмяната на опит и информация помежду им, както и за да се привлече вниманието на потенциалните бенефициенти, за да бъде повишен броя на подадените и спечелени проекти по Програмата.

Кампанията ще се осъществи чрез провеждане на среща – семинар и обиколка на мобилна група, които ще информират местното население, относно начините и условията за кандидатстване по мерките от ПРСР.

Избрани са райони, където са съсредоточени хора, които се занимават с традиционно земеделие, но предвид тяхната отдалеченост и достъпност информацията достига трудно. Местата, които се предвиждат да бъдат посетени в община Златоград са – с. Аламовци, с. Долен, с. Ерма река, с. Старцево и с. Страшимир.

Вирни се горе