Зелена светлина за градския парк в Златоград

Зелена светлина за градския парк в Златоград

Днес, 15 юни 2012г., стартира един от най-важните и дългоочаквани обекти за златоградчани – „Рехабилитация на градски парк в град Златоград”. Фирмата изпълнител на строителните дейности по проекта е „Минстрой холдинг” АД. Участниците в строителния процес – възложителят (0бщина Златоград), строителният надзор („Екоинженеринг” АД) и строителят съставиха Протокол обр. 2, с който се откри строителна площадка и се определи строителна линия и ниво на строежа,обясниха от местната управа.

Общата стойност на проекта е 1 167 934 лв., като безвъзмездната финансова помощ е предоставена от Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013г., мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 3 месеца от датата на откриване на строителна площадка.

Основните дейности, които са предвидени в рамките на проекта са: реконструкция и рехабилитация на 13 635 кв.м. зелени площи, оформяне на пешеходни алеи, затревяване, засаждане на широколистни и иглолистни дървета, декоративни храсти и сезонни цветя, изграждане на автоматизирана поливна система за зелените площи, оформяне на детски кътове, зони за спорт, кътове за отдих и място за културни изяви.

С реализацията на този проект ще се благоустрои централната градска част, ще се подобри визията й и ще се осъществи идеята на местната власт за превръщане на Златоград в по-доброто място за живеене.

Вирни се горе