Затварят пътя Смолян - Девин заради празника Песпонеделник

Затварят пътя Смолян - Девин заради празника Песпонеделник

Очакват над 5 хиляди гости в селото

Пътят Смолян-Девин ще е затворен за движение за всички моторни превозни средства днес. Забраната ще е валидна в часовете между 11 и 12:30 ч., в района на с. Широка лъка, като през останалото време ще се пропускат автомобили.

Временната организация за движение се налага заради традиционния празник Песпонеделник, който се провежда в смолянското село. През целият ден, преминаването на автомобили през селото ще е затруднено, като колоните ще се пропускат поетапно.

Около 250 кукери ще гонят днес злото на традиционния Песпонеделник, който ще се проведе в Широка лъка. Тази година, освен местните песъци ще гостуват още пет състава от Каравелово и Дъбене – Карловско, село Драгоданово – Сливенско, град Стралджа – Ямболско и от село Ябълково – Кюстендилско. Желаещите групи са били много, но повече от час и половина не може да бъде затворен пътя, а изпълнението на всяка кукерска група е 15 минути. Поради тази причина само шест групи участват, но пък очакват над 5 хиляди гости от страната, съобщи кметът на Широка лъка Васил Седянков.

Маскарадните игри започват в 11.00 ч.

Вирни се горе