Започнаха строителните дейности в централната част на Златоград

Започнаха строителните дейности в централната част на Златоград

Кметът на община Златоград Мирослав Янчев, даде официален старт на строителните дейности на поредния обект – част от концепцията за централната градска част „Благоустрояване на площад в гр. Златоград”.

Строителните работи на обекта се очаква да завършат в рамките на два месеца, а общата стойност на договора за строителство е 1 066 607, 24 лева без ДДС. Фирмата изпълнител на проекта е „Меаца” ЕООД гр. Кърджали, като строителният надзор ще бъде осъществяван от „Термоконтрол сървиз” ЕООД гр. Плевен, съобщиха от пресцентъра на общината.

На събитието присъстваха Недялко Славов – народен представител от ПП ГЕРБ, главният проектант на проекта за благоустрояване на централния площад – арх. Олег Николов, председателят на Общински съвет Златоград, общински съветници, жители и гости на община Златоград.

Кметът на община Златоград изрази удовлетвореността си от това, че с реализацията на този обект, ще се даде един завършен вид на централната част на Златоград.

Народният представител г-н Славов даде Златоград за пример, не само на областно ниво, но и в цяла южна България, за това как местната власт активно успява, в условия на криза, да привлече и реализира европейски средства чрез различни проекти.

С благоустрояването на площада ще се промени изцяло визията на централната градска част, ще се увеличат значително пешеходните зони, зоните за отдих и зелените площи, в изпълнение на основните приоритети на местната власт – да се превърне Златоград в по-доброто място за живеене, обясниха още от общината.

Вирни се горе