Започна пролетното почистване в Мадан и Чепеларе, довършват Смолян

Започна пролетното почистване в Мадан и Чепеларе, довършват Смолян

Започна пролетното почистване на Чепеларе и Мадан. От събота две водоноски на „Титан Клинър“, заедно с около 20 служители по чистотата метат и мият централните зони на миньорския град. Предвижда се измиване на центъра на Мадан заедно с прилежащите улици и жилищни зони.

Планира се до края на седмицата дейностите да приключат, след което по заявка на общината ще се престъпи към озеленяване и зацветяване. От днес 15 служители по чистотата от Смолян и Чепеларе метат улиците в най- високопланинския български град. На първо време се предвижда събиране на хвърления за опесъчаване през зимата пясък и оборка на обществените зони от отпадъци, след което ще се пристъпи към основно измиване на улиците с две водоноски. Продължава основното почистване и на Смолян.

Днес по график се мият улица „Бузлуджа“, както и улиците около 7-мо СОУ. Заради натовареното движение и множеството паркирани автомобили „Титан“ се обърна за съдействие от полицията, откъдето регулират движението и помагат за безопасното почистване и измиване.

30 от служителите по чистота извършат оборка и помитане на улиците и площадите в града. Работи по се по ул. „Младост“, „Момина скала“, „Кокиче“, „Бадевска махала и „Васил Райдовски“. Паралелно с това два багера и три самосвала извозват събрания в чували пясък и почистват сгурията от специализираните съдове в града.

Вирни се горе