Започна подмяната на водопроводи в община Доспат

 Започна подмяната на водопроводи в община Доспат

“Започва смяната на водопровода по улица „Люляк“, град Доспат”, съобщи кметът на Община Доспат инж. Елин Радев. Проектът за тази улица е на обща стойност 110 259 лева. Дължината на водопровода е 445 метра. Днес са подменени 70 метра от улицата. Във времето от 08,30 до 17,30 часа водата ще бъде спирана само за жителите от улица „Люляк“, съобщиха от В и К.

Водопроводи ще се подменят и в другите населени места на община Доспат, за тези улици, които не са с нови водопроводи. Непосредствено след подмяната на водопроводите се предвижда и полагането на нов асфалт. Средствата за асфалтиране са 2 млн. лева, а на нови улици ще се радват във всички населени места без с. Чавдар.

До дни започва изграждането на зелени площи. Предвидени са такива в гр. Доспат – От разклона за рибното по край дерето до брега на язовир Доспат и от Къта за отдих под пожарната до брега на язовир Доспат, в с.Барутин – срещу кметството на завоя на пътя за Чавдар, в с. Змеица – при читалището и от моста за кметството посока към другия мост за Караваната и в с. Бръщен – в центъра на селото, съобщиха от местната администрация.

Вирни се горе