Заплашват с протести през пролетта, ако няма яснота за довършването на пътя Белица - Загражден

Заплашват с протести през пролетта, ако няма яснота за довършването на пътя Белица - Загражден

Трети месец остава затрупан със сняг третокласният път до град Пловдив през село Белица в Родопите. Това съобщи в отворено писмо до медиите Асен Караилиев, който не спира да поставя пред институциите проблема с довършването на десеткилометровото трасе от пътя Белица – Загражден в Родопите.

Заради затрупания със сняг път до Пловдив през село Белица, председателят на Потребителната кооперация, която изпълнява и социални функции в района, пътува за стока до гр. Пловдив и трябва да измине 150 км през връх Рожен за 6 часа в едната посока, вместо 80 км за 3 часа, през с. Белица – пише Караилиев. “Проблемът стои и пред нашите деца, роднини, приятели и гости, които идват всяка седмица при близките си и това им струва двойно повече средства и време” – пише той.

Родопчанинът Асен Караилиев постави проблема с довършването на изграждането на пътя и пред премиера Бойко Борисов по време на срещата му с българската общност в Прага през октомври 2011 година. В сегашното си писмо до медиите, Караилиев напомня, че строителството на отсечката Белица – Загражден е започнато през 1963 година, с доброволен труд и дарени средства, от жителите на Загражден и околните села. До ден-днешен въпреки „усилията” на всички правителства, както и писмата и подписките от родопчани, пътят е в отчайващо състояние, опасен, неасфалтиран – пише той. За проблема е създадена и специална група във фейсбук.

Освен от Караилиев, отвореното писмо до медиите е подписано още от Венцислав Шишков, кмет на с. Загражден, общ. Баните, обл. Смолян и Радка Хаджиева, Преседател на ПК „Караколас”, с. Загражден.

Вирни се горе