За втори път, Смолян ще бъде домакин на събитие от информационната кампания „Бъди войник“

За втори път, Смолян ще бъде домакин на събитие от информационната кампания „Бъди войник“

За втори път, Смолян ще бъде домакин на събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“, която ще се проведе на 20 октомври т.г. Проявата се осъществява със съдействието на община Смолян.В информационната борса участие ще вземат с информационни щандове 101 алпийски полк, Военноморските сили, Военновъздушните сили, Военно окръжие-Смолян, Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили и „Бюро по труда“-Смолян.

Основната целева група към която е насочена информационната борса от кампанията „Бъди войник“ е подрастващото поколение и средношколската Информационна борса, която се провежда в чест на празника на 101 алпийски полк. Ще бъде предоставена възможност на младите хора да се докоснат до Българската армия, да помислят за своята реализация и част от тях да направят своя избор и да се присъединят към въоръжените сили. Информационната борса ще започне в 10 часа на 20 октомври пред Военен клуб –Смолян. От 10.30 до 12.00 часа ще се проведат мероприятия от празника на 101 алпийски полк.

В 12 часа ще бъде официалното откриване на информационната борса. От 12.30 до 13.30 ч ще бъде прожектиран филма „Съвременните незнайни войни“ за дейността на 101 алпийски полк в съвременните условия.

В 14.30 часа ще бъде закрита информационната борса.

Събитието се провежда в цялата страна с цел издигане авторитета на БА и създаване на положителни нагласи сред обществеността.

Вирни се горе