За Рудозем предстоят по-добри времена в резултат на инвестициите, които Българското правителство е насочило към общината

За Рудозем предстоят по-добри времена в резултат на инвестициите, които Българското правителство е насочило към общината

Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави жителите и гостите на град Рудозем от името на областния управител Недялко Славов и от свое име по повод Празника на града и Деня на миньора. Пожела на всички здраве и късмет, радост и удовлетворения в личен и професионален план.

Той сподели своите притеснения и тези на областния управител за обезлюдяването на региона и засвидетелства усилията им, като представители на правителството, за преодоляване на тези негативни тенденции.

Петров изрази своята увереност, че за Рудозем предстоят по-добри времена в резултат на инвестициите, които Българското правителство е насочило към общината. Той конкретизира, като посочи рехабилитацията на отсечката „Рудозем-Смилян“, предстоящото изграждане на пътния участък „Средногорци-Рудозем“, както и язовир „Пловдивци“, и един от най-значимите, както за Рудозем, така и за целия регион, проектът за ГКПП „Рудозем-Ксанти“.

Заместник-областният управител препотвърди подкрепата на държавата за всяка смислена и важна иниацетива и проект, като в доказателство на думите си припомни, че с решение на Правителството, взето на заседание на Министерски съвет от 27 юли тази година, от държавния бюджет по бюджета на община Рудозем се отпуска допълнително финансиране в размер на 250 000 лв. за два технически проекта за сондаж на минерална вода. Това е неоспоримо доказателство за политиката на Българското правителство в държавна подкрепа на малките общини и за липса на разграничаване и политическа дискриминация спрямо местното управление. Тези инвестиции целят съживяването на региона и постигането на икономически растеж, който да задържи младите хора, като им осигури работа и достоен живот.

В заключение заместник-областният управител Андриян Петров пожела весел празник на всички, да изживеят прекрасни мигове и много положителни емоции, като не забравят, че е важно да бъдем единни както в празничните дни, така и при реализиране на обществено важните дела.

Вирни се горе