За поредна година Девин е домакин на състезанието „Аз мога - тук и сега”

За поредна година Девин е домакин на състезанието „Аз мога - тук и сега”

За четвърта поредна година в град Девин се провежда състезанието „ Аз мога -тук и сега” по чужди езици, речеви и комуникативни умения за ученици от 7 до 12 клас. Градчето е любезен домакин на тази образователна инициатива, в която се включват дечица с напреднали езикови знания.

Кметът на Девин Красимир Даскалов приветства ръководителите, учителите и учениците-децата на Бъдещето, за добре дошли като направи официално откриване на чуждоезиковото състезание с думите: ”Дерзайте, вие и познанието ви по чужди езици сте ”моста” по пътя нагоре към успеха, когато я няма езиковата бариера и разделиш ”не мога” със запетая, то тогава започваш да ”береш плодовете” на личния ти успех и си казваш… не,мога!....аз вече мога тук и сега!„ Това е и мотото на събитието, което ще бъде до 11 ноември (неделя) в хотелски комплекс Исмена.

Община Девин като европейска развиваща се туристическа дестинация и г-н Даскалов, в качеството си на градоначалник изцяло подкрепят тази инициатива и насърчаването на младото поколение към изучаването и усъвършенстването на чужди езици, все пак това е начинът за международно културно разбирателство.

Вирни се горе